Velkommen til Lokalmatbutikken

Hol Ysteri og Lokalmatbutikk
Åpningstider
Fredag – Lørdag 11.00-17.00

Følg med på våre sesong åpningstider
Følg med på Google og Facebook

Velkommen innom på en hyggelig og undervisende handel, vi tilbyr nesten alt av ost som er laget i vår kommune i tillegg til litt «import» fra andre steder i landet, vi har masser av ostetilbehør til din ostekveld. Vi har syltetøyer, granola og havregryn til for eksempel geitemelks yoghurt, kjekjøtt og geitekjøt til middag og lunsj, og mye god drikke av frukt, bær og korn!

I butikken vår kan du få oppleve ysting på nært hold, igjennom 2×2 meter store vinduer, du står så nære som 2 meter fra ystekaret der melk blir til ost, her kan du få med deg hele prosessen (mest vasking) når vi lager fastost, kremost, yoghurt eller bare eksprimenterer med noe nytt og spennende. Du har sjansen til å spørre og få svar på det meste av prosesser og hva vi gjør fra bemanningen i butikken som kan veldig mye om ost og ysting.

Vi har 2 vinduer bak ostedisken vår der den andre går inn til ostelageret, eller «Banken» som vi kaller det, her ser du hylle på hylle med ost, mest sannsynlig mere ost en du noen gang har opplevd tidligere! Her ser du ostehjulene på opp til 12 kg ligge på treplanker og modne seg helt opp i 4 år, og da er det daglig stell av ostene og plankene.

Nå er det endelig også åpnet et spisested i Hol, Stundo – eit bygdakjøken, holder til i samme rommet som vår lokalmatbutikk, her får du fast kaffi og kake på menyen, og da som regel ostekake på fersk kremost fra ysteriet. Det er mulighet å bestille middag for en venne gjeng eller større grupper, da blir det disket opp rustikk lokalmatkost basert på hva man kan finne i områder, kjekjøtt, kalvekjøtt, grønnsaker fra nabohagen og bær i fra fjellet, og selvfølgelig alltid litt ost.