Dette hjertebarnet av en ost står ysteren nært. I mange år har vi prøvd å lage en hvit geitost med store runde hull, og det skulle vise seg å være mere komplisert en ysteren hadde håpet på, men nå er den endelig slik den skal være. Husara er inspirert av den nederlandske Maasdam eller den norske Jarlsberg, men denne er laget på geitemelk.
Det viser seg at geitemelk ikke er så glad i å strekke seg når hullene skal vokse og det enkelt blir sprekker, men balansen mellom gass produserende bakterier, laktoseinnhold, elastikk, temperatur og tid er nå satt! Navnet kommer fra berget bak gården, Husaraberget, som har lang historie rundt svenske Husarer som var krigsfanger i Hallingdal på 1800 tallet.
Den er veldig søt med kraftig nøttepreg, den har mye smak allerede på 2 måneder som gjør at den er veldig fin å smelte på pizza, lasagne, burger eller ostesmørbrød, vi bruker den til og med i våre egen ostepølse av kjekjøtt!